fbpx

Ofte stillede spørgsmål

FAQ

Jeg får mange spørgsmål omkring, hvad hypnoterapi er, hvad det kan bruges til, hvor længe virker behandlingen, hvad sker der under hypnosen, er der bivirkninger/er det farligt osv. Bare rolig – det er helt normalt.

Her kan du finde de mest almindelige spørgsmål og svar.

Hvad kan man arbejde med via hypnose?

Hypnose og hypnoterapi kan anvendes til rigtig mange problemstillinger, som relaterer sig til psyken. Mange tror fejlagtigt, at hypnose kun er til brug ved vægttab, fobier eller rygestop. Læs med nedenfor og få et indblik i nogle af hypnosens mange anvendelsesmuligheder.

 • Styrke selvværd og selvtillid
 • Eksamensangst og sceneskræk
 • Forberede præstationer ved sport/studie
 • Følelsesmæssige problemer f.eks. flovhed, rødmen eller nervøsitet
 • Søvnløshed – Opnå generel afslapning
 • Stress – Depression
 • Bearbejde generaliserede angsttilstande og panikangst
 • Mindske smerte
 • Bliv fri af fobier mod eks. edderkopper, (dyr), lukkede rum, sygehuse, læger, tandlæger, nåle osv.
 • Fly/rejseskræk
 • Sukkertrang/vægttab
 • Rygestop/rygeafvænning
 • Opnå mere ro/overskud
 • Hjælp til fokusering, og til at nå de mål du har sat dig

Og meget mere..

Fælles for problemstillingerne er, at vi arbejder med hypnose og tilgangen til positiv forandring gennem trance og kontakt til det ubevidste sind.

Hvad er hypnose?

Hypnose er en tilstand, hvor bevidsthedens kritiske sans passiviseres i en mental fokusering. Det opleves helt naturligt ved fx dagdrømme, at falde i staver eller blive opslugt af en god bog. Under hypnosen er sindet mere tilbøjeligt til at opfatte, det der fokuseres på som signifikant. Men kun inden for ens grundlæggende, etiske og moralske grundopfattelser.
Hypnoterapi er en behandling, hvor der anvendes hypnose.

Hypnose har eksisteret i mange år: Ægypten & Grækenland: Der syntes ikke være tvivl om, at hypnose har været anvendt, mere eller mindre bevidst, så længe menneskeheden har eksisteret. de første historiske oplysninger anvendelse af hypnose stammer fra Ægypten, så tidligt som 3-4000 år f.Kr. Fra Grækenland foreligger historisk materiale om brug af hypnose dog tidligst fra omkring 900 år f.Kr.

Hypnoterapi kan bruges til at bearbejde en fysisk eller følelsesmæssig reaktion på en bestemt hændelse, som er fortrængt i vores hukommelse. Ved bevidstgørelse og bearbejdning af hændelsen kan hypnosen få os til at genopleve episoden, og ændre vores opfattelse af den i vores bevidste sind.

Når du kommer i hypnose er din opmærksomhed intens fokuseret. det er en tilstand, hvor du både er i kontakt med dit bevidste og ubevidste sind. Det betyder, at du er i optimal kontakt med dine behov, ressourcer, værdier, din indre kerne. Det betyder også, at du har styr på situationen, selv om du er i trance. Når du guides i hypnose, kommer du i kontakt med dit ubevidste sind, vores indre “biologiske harddisk”. Her gemmer vi alle de indtryk, følelsesmæssige oplevelser, erfaringer og påvirkninger vi har fået gennem hele vores liv. Her lageres alt ,også det du med dit bevidste sind har glemt og fortrængt. Det er i kontakten til dit ubevidste sind, at du har mulighed for at skabe grobund for positive forandringer og ændre dit perspektiv og tankemønstre.

Skal jeg ligge ned eller sidde i en stol?

Det er helt op til dig, det vigtigste er at du befinder dig godt.

Kan jeg huske noget efter hypnosen?

Ja, du kan huske, hvad du har oplevet og hvad jeg har sagt. Man kan guide en person så vedkommende ikke kan huske noget bagefter – det er jeg ikke tilhænger af, fordi det du oplever, er en positiv forandring og en aktivering af dine positive ressourcer. Derfor er det kun en fordel for dig at huske det der er sket, både i dit bevidste og ubevidste.
Nogle spørger: “Er jeg helt væk?
Til det kan jeg sige NEJ, du kan høre ALT og du ved hvad der foregår.

Er hypnose farligt?

Nej, det “farligste” der kan ske er at du falder i søvn. Skulle det ske, skal jeg nok vække dig igen uden problemer. Jeg kan let skelne mellem trance og søvn, så en lille lur må du vente med til du kommer hjem.
Når ikke det er farligt, så er der heller ingen bivirkninger. Du oplever en afslappet naturlig ressourcefuld tilstand.
Det værste der kan ske, er som før nævnt, at du slapper så meget af, at du falder i søvn.

Siger jeg noget jeg kan fortryde?

Nej, dit ubevidste sind vil kun skabe adgang til de informationer, som er nødvendige, for din udfordring kan blive løst – og kun i det omfang, du er klar til. Dit ubevidste sind vil altid beskytte dig. Du er som nævnt ovenfor hele tiden bevidst om situationen, og du er hele tiden i stand til at vurderere, om du vil svare på mine spørgsmål.

Kan jeg hypnotiseres?

Ja, alle der er indstillet på at lade sig hypnotisere, og dem som har lyst til at skabe en ny positiv forandring kan hypnotiseres. Det eneste jeg beder dig om, er at bruge din forestillingsevne og lytte til min stemme. Det er hele tiden dig der bestemmer “hvor vi skal hen” og i hvilket tempo. Se det som om vi kører bil: du har til opgave at styre pedalerne og jeg styrer bilen i den retning, du ønsker. Jeg kan kun guide dig i en retning, du skal selv slippe dine tanker – det kan jeg ikke gøre for dig.

Hvordan virker det bevidste og ubevidste sind?

Hvis noget er ubevidst for os betyder det, at det er fortrængt fra vores bevidsthed. Forskningen har fundet frem til at et menneske kun kan være bevidst om 5-9 informationsbidder af gangen. Ja, nogle mener vi kun kan være 100% bevidste om 1 ting af gangen. Resten af de enorme mængder informationer, som vi hele tiden bombarderes med, bearbejdes af vores ubevidste.

Tager du isbjergs-teorien som sammenligning, er bevidstheden den lille del af isbjerget, der stikker op over vandet. Resten, det ubevidste, er gemt under vandoverfladen – og det er her det spændende foregår. Her under vandoverfladen ligger alle dine ubegrænsede ressourcer, som bare venter på at blive brugt. Desværre kan de ressourcer ligge brak i årevis, fordi der aldrig er blevet skabt en direkte kanal dertil. Den kontakt kan vi via hypnosen skabe adgang til. Derfor er det mange gange essentielt, unikt at komme i dialog med underbevidstheden, når det handler om dybe og varige menneskelige positive forandrings processer.

Fandt du hvad du ledte efter?

Skriv og spørg endelig, så skal jeg gøre mit bedste for at svare på dit spørgsmål.

Cookie Consent with Real Cookie Banner